SonTahlil

Tasarım politiktir.

18 Temmuz 2010 Pazar

Yurttan Tasarım Meseleleri (18)

Ulusal basında karşılaştığım günlük haberlerden, üzerine tasarımın da söyleyecek bir sözü olabileceğine inandıklarımı "Yurttan Tasarım Meseleleri" başlığı altında bu blog'a taşıyorum.


Sabah gazetesinden Ebru Erdoğan'ın 13 Aralık 2007 tarihli haberinden alıntıdır. [Kaynak: http://arsiv.sabah.com.tr/2007/12/13/haber,239E6676EFCA4364BFBB606CFB4CAF2B.html]

--Azeri Mansimov HSBC binasını kaptı, 7 yıldızlı otel yapacak--

Eski HSBC Genel Müdürlük binasını 93 milyon YTL'ye alan dünyanın en büyük beş filosundan birinin sahibi Palmali, binayı otel yapacak..

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 60 milyon YTL bedelle açık artırmaya çıkarılan Levent'teki eski HSBC Genel Müdürlük binası, 93 milyon YTL'ye Azeri Palmali Gemi Hizmetleri AŞ'nin oldu. Palmali Group'un medya şirketi Pal Medya'nın Başkan Yardımcısı İbrahim Nebioğlu, binanın 7 yıldızlı bir otele dönüştürüleceğini söyledi. TMSF'nin 11 Aralık'a kadar teklif aldığı eski HSBC Genel Müdürlük binasıyla ilgili ihale, dün yapıldı. Palmali'nin yanı sıra, Albaraka Türk Katılım Bankası AŞ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Şekerbank TAŞ Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı olmak üzere dört firma kapalı zarf teklifi verdi. Palmali 60 milyon 100 bin, Albaraka 60 milyon 60 bin, TOBB 45 milyon, Şekerbank Vakfı ise 75 milyon YTL tutarında teklif verdi. En yüksek teklif olan 75 milyon YTL üzerinden başlayan açık artırma, Palmali'nin verdiği 93 milyon YTL bedelle sonuçlandı. Açık artırmanın ardından SABAH'a konuşan İbrahim Nebioğlu, binanın çok lüks bir otele çevrileceğini belirterek, "Merkez ofisin burası yapılacağı yönünde söylentiler var. Fakat bu doğru değil. Şu anda ibre, otel yapılması yönünde. 7 yıldızlı bir otel yapmayı planlıyoruz. Ulus'ta yapacağımız bir hastane ve önümüzdeki yıl denize indireceğimiz 10-12 civarındaki kuru yük gemileriyle Palmali'nin Türkiye'deki yatırımları devam edecek" diye konuştu. Türkiye pazarına 1998 yılında giren Palmali, bugün Ege ve Karadeniz'de filoları bulunan en büyük gemi şirketlerinden biri haline geldi. Ailesiyle birlikte yıllardır Türkiye'de yaşayan Palmali'nin 39 yaşındaki patronu Mübariz Mansimov, Azerbaycan'ın 'Onassis'i olarak adlandırılıyor.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa